Špenátové Cannelloni

Potrebujeme:

250 g cestovín Canneloni, 500 g čerstvého špenátu, 250 g syra ricotta, 1 dcl oleja, 3 ks vajec, 1 dcl šľahačka, cesnak, soľ, muškátový orech
Bešamel: 1 l mlieka, soľ, 100 g masla, 400 g hladkej múky, 200 g parmezánu, petržlenová vňať

Ako na to:

Čerstvý špenát si opečieme na rozotretom cesnaku a oleji do ktorého pridáme ricottu, soľ, muškát a vajcia. Všetko to spolu zmiešame. Hotovú zmes plníme do cannollon lyžičkou alebo vrecúškom. Na dno zapekacej misy si dáme trochu bešamelu, na ňu vedľa seba naukladáme naplnené cannolloni a prelejeme zvyškom bešamelu. Posypeme parmezánom a pečieme 40-45 min v rúre. Ozdobíme čerstvými bylinkami a ihneď podávame.
Bešamel: Na rozpustené maslo si nasypeme muku a opražíme, pridáme soľ, muškát a zalejeme mliekom. Varíme do zhustnutia.

06.05.2008

Podobné recepty