Aljašská treska so špenátom

Potrebujeme:

800 g filé z aljašskej tresky, 2–3 lyžice citrónovej šťavy, 750 g malých nových zemiakov, 200 ml oleja, 750 g špenátových listov, 300 g hríbov, 1–2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice hladkej múky, 200 ml šľahačky, 2 vajcia, 1 citrón, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a necháme stáť. Medzitým uvaríme v šupke zemiaky, opláchneme ich studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na polovičky.
Na oleji ich opražíme tesne pred podávaním. Špenátové listy potrháme na kúsky, hríby pokrájame.
Cesnak pretlačíme a opečieme na oleji, pridáme hríby, neskôr i špenátové listy, osolíme, okoreníme a spolu podusíme.
Pridáme šľahačku, necháme zovrieť a odstavíme.
Rybie filé obalíme v cestíčku z múky a vajec a vypražíme. Každú porciu podávame so zemiakmi a špenátom.

26.01.2009

Podobné recepty