Králik na pive

Potrebujeme:

1 králik, 600 g cibule, 0,3 l čierneho piva, 2 lyžice soli, 1 lyžička sójovej omáčky, 150 g masla, 0,1 bieleho vína, 1 lyžička cukru, 1 kg jabĺk, petržlenová vňať

Ako na to:

Naporcovaného králika zľahka opečieme na masle, potom mäso vytiahneme a necháme v teple. Do výpeku pridáme na väčšie kúsky pokrájanú cibuľu a dobre osolíme.
Keď cibuľa zosklovatie, pridáme králika, vňať, sójovú omáčku a dusíme domäkka. Podľa potreby mierne podlievame vodou. Pridáme čierne pivo a necháme variť bez pokrievky, až sa vytvorí hustejšia šťava.
Hotového králika podávame zo sladkokyslým jablkovým pyré, ktoré sme pripravili z rozvarených jabĺk a bieleho vína. Podávame so zemiakmi alebo dusenou ryžou.

04.02.2015

Podobné recepty