Zemiakové koláčiky

Potrebujeme:

250 g uvarených zemiakov, 250 g krupicovej múky, soľ, 20 g práškového cukru, soľ, 1citrón, 40 g masla, 2 žĺtka, 2,5 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajce, olej, 1 vanilínový cukor

Ako na to:

Uvarené, olúpané zemiaky postrúhame, pridáme múku, troška soli, práškový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, maslo a žĺtka.
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások, pridáme ho k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme podkysnúť. Z cesta vyváľame plát, pokrájame na štvorce, naplníme plnkou (orechová, maková a pod.) a rohy nad plnkou spojíme.
Koláčiky dáme na vymastený plech, potrieme rozhabarkovaným vajcom, chvíľu necháme podkysnúť, a potom ich v dobre vyhriatej rúre upečieme do ružova. Upečené koláčiky posypeme vanilínovým cukrom

28.05.2014

Podobné recepty