Zámocká roštenka

Potrebujeme:

600 g hovädzieho mäsa z roštenky, 4 vajcia, 80 g šunky alebo vareného údeného mäsa, 60 ml oleja, 200 g mrkvy, 1/2 konzervy sterilizovaného zeleného hrášku, štipka cukru, 1/2 lyžičky hladkej múky, mleté čierne korenie, konzervované brusnice, ríbezle alebo čučoriedky, soľ

Ako na to:

Ku konzervovanému zelenému hrášku v pôvodnom náleve pridáme štipku cukru, lyžičku oleja a povaríme. Mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Podľa chuti osolíme.
Roštenky na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Rýchlo z oboch strán opečieme na oleji. Vyberieme na zohriaty tanier, šťavu poprášime hladkou múkou, pridáme soľ, trochu vody a krátko povaríme na hustejšiu šťavu.
Vajcia (každé osobitne) rozhabarkujeme v hrnčeku, do každej porcie primiešame štvrtinu šunky posekanej nadrobno a na oleji upečieme 4 tenké omelety.
Každú roštenku položíme na polovicu omelety a druhou polovicou ju zakryjeme. Položíme na misu.
Na povrch zloženej omelety dáme brusnicový alebo čučoriedkový, prip. ríbezľový kompót. Obložíme zeleninou, zemiakovými hranolčekmi a malými kôpkami ryže. Zeleninu aj ryžu polejeme šťavou z mäsa.

03.12.2012

Podobné recepty