Zemiaky zapekané s údeninou

Potrebujeme:

600 g zemiakov, 30 g masti, 1 cibuľa, 200 g mäkkej údeniny alebo vareného údeného mäsa, 3 rajčiaky, 200 g tvarohu, 100 g zeleného hrášku, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do mäkka. Vychladnuté olúpeme a pokrájame na kolieska.
Na masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska pokrájanú mäkkú klobásu alebo inú údeninu, opražíme a pridáme olúpané pokrájané rajčiaky. Všetko spolu krátko podusíme.
Ohňovzdorný pekáč vymastíme, vložíme vrstvu zemiakov, potom vrstvu udusenej údeniny s rajčiakmi, posypeme tvarohom a sterilizovaným hráškom. Ak použijeme čerstvý hrášok, vopred ho uvaríme v osolenej vode.
Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Opäť dáme vrstvu zemiakov a tak postupujeme, kým sa pekáč nenaplní. Navrch naukladáme vrstvu zemiakov. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.

24.04.2012

Podobné recepty