Čerešňový závin

Potrebujeme:

150 g múky, 75 g masla, 1/2 citróna, soľ
Plnka: 500 g čerešní, 100 g masla, 2 vajcia, 50 g olúpaných mandlí, 150 g múky, 100 g práškového cukru

Ako na to:

Múku rozmiešame s rozmrveným maslom, pridáme postrúhanú kôru z polovice citróna a toľko vody, aby bolo cesto stredne tuhé. Vymiesime bochník a necháme postáť.
Potom ho rozvaľkáme a položíme na vymastený a vysypaný plech. Naložíme pripravenú plnku, zvinieme a upečieme do zlatožlta.
Príprava plnky: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajcia a postrúhané mandle. Do pripravenej hmoty vmiešame vykôstkované čerešne a múku.

15.01.2012 | autor:

Podobné recepty