Veselý šalát

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

cestoviny, mrazený hrášok, mrazená kukurica, cibuľa, cesnak, rajčiaky, sterilizované uhorky, vajcia uvarené natvrdo, biely jogurt, šunka, tvrdý syr, vínny ocot, olivový olej, biele víno, bujón, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Tesne pred dovarením do cestovín vysypeme mrazený hrášok a kukuricu a necháme spolu dovariť. Potom cestoviny aj so zeleninou zlejeme a prepláchneme čistou vodou.

V druhom hrnci si uvaríme bujón. Do panvice vylejeme trochu oleja a necháme ho rozohriať. Cibuľku nakrájame na drobné kúsky a opražíme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak. Cibuľu a cesnak zalejeme trochou bieleho vína, do panvice pridáme aj hotový vývar a vínny ocot. Celú zmes vylejeme do misky.

Cestoviny so zeleninou pridáme do šalátovej misky a všetko dobre premiešame. Na drobné kúsky nakrájame rajčiaky a sterilizované uhorky. Nakrájané tiež pridáme k cestovinám. Šunku pokrájame na kocky, spolu s vajíčkami uvarenými natvrdo. Obe ingrediencie primiešame do šalátu. Do pohára vylejeme biely jogurt, ochutíme ho mletým čiernym korením, soľou a vínnym octom. Zmes dobre rozmixujeme a zalejeme ním šalát.

Šalát necháme vychladnúť v chladničke a môžeme ho dochutiť kockami tvrdého syra.

Fotogaléria k receptu

18.12.2011 | autor:

Podobné recepty