Tmavý bozk

Potrebujeme:

slivkový lekvár, 0,5 kg cukru, 0,5 l mlieka, 0,5 kg hrubej múky, 1 KL sódy bikarbóny, trocha škorice, trochu podrvených klinčekov, za hrsť posekaných orechov, posekaná čokoláda

Ako na to:

Vo veľkej mise zmiešame šľahacími metlami 7 PL lyžíc slivkového lekváru, 0,5 kg kryštálového cukru, 0,5 l mlieka, 0,5 kg hrubej múky, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny a ostatné horeuvedené suroviny. Čokoládu posekám celú. Formu alebo plech vymažeme tukom, vysypeme múkou, a dáme do dobre vyhriatej rúry upiecť. Po vychladnutí rozdelíme na tri časti po dĺžke. Prvú natrieme marhuľovým lekvárom, na to dáme čokoládovú plnku, prekryjeme druhým plátom, potrieme pikantným broskyňovým lekvárom, natrieme plnkou, posypeme nasekanými orechami a prikryjem tretím plátom. Povrch vyzdobím čokoládou, orechmi a pooblievame čokoládovou polevou.

23.12.2007

Podobné recepty