Zdobený medovník

Potrebujeme:

Perníkové cesto: 325 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 25 g Hery, 75 g medu, 1/2 balíčka perníkového korenia, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 2 žĺtka, 4-6 polievkových lyžíc mlieka
Biela poleva: 1 bielok z vajíčka, 150 g práškového cukru, 1/2 kávovej lyžičky kyseliny citrónovej rozmiešaná vo vode,

Ako na to:

Všetky suroviny na cesto dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do alobalu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke. Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm.
Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody. Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malinký otvor.

Biela poleva na zdobenie: Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme.

23.12.2007

Podobné recepty