Paradajky nintette

Potrebujeme:

6 paradajok, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 1 konzerva tuniaka v oleji (cca 160-170 g), 3 PL jemne nasekanej petržlenovej vňate, 1 PL citrónovej šťavy, ½ pohára miešanej nakladanej zeleniny, ½ citróna, 7 sardelových rezov v oleji, 7 čiernych olív, 3 PL majonézy, pár šalátových listov, soľ, čierne korenie, , Majonéza:, 1 ČL horčice, 1 vajce, 250 dcl oleja

Ako na to:

Paradajky zrežte v mieste stoky a opatrne ich vydlabte. Jemne ich osoľte a nechajte uležať. Z prísad vymiešajte hustú majonézu.
V miske zmiešajte vajcia natvrdo, tuniaka, nasekanú vňať a majonézu, pridajte citrónovú šťavu a okoreňte. Hmota musí byť hladká a rovnomerne rozmiešaná, naplňte ňou paradajky.
Odkvapkanú a nakrájanú miešanú zeleninu zmiešajte s majonézou. Na misu položte listy šalátu, na ne dajte paradajky, obložte miešanou zeleninou, zvyšok dajte doprostred misy. Ozdobte plátkami citróna. Každú paradajku ozdobte skrúteným sardelovým rezom a do jeho stredu dajte čiernu olivu. Servírujte veľmi chladené.

31.08.2006

Podobné recepty