Šťuka na šumivom víne

Potrebujeme:

1 kg šťuky, 100 g masla, 4 cibule, 4 mrkvy, 3 dl šumivého vína, 2 žĺtky, 100 g šampiňónov, 2 citróny, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Vo veľkom hrnci poduste na 50 g masla na kolieska pokrájanú cibuľu a mrkvu, dochuťte soľou a korením. Potom vložte vypitvanú šťuku, zalejte šumivým vínom a varte asi 30 min. domäkka. Uvarenú šťuku preložte na misu a dajte do vyhriatej rúry aby nevychladla.
Zeleninu môžete ešte chvíľu podusiť, zahustite zvyšným maslom a žĺtkami. Ale už nevarte, aby sa omáčka nezrazila. Nakoniec do nej zamiešajte osobitne podusené šampiňóny, polejte ňou šťuku uloženú na mise a ozdobte kolieskami citróna.

21.04.2006

Podobné recepty