Srnčie stehno na cesnaku

Potrebujeme:

600 g srnčieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny 5 strúčikov cesnaku, ďumbier, soľ, mleté ​​čierne korenie, olej, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, 1 dcl červeného vína

Ako na to:

Mäso umyjeme, odblaníme a pretiahneme kúskami slaniny. Pretlačený cesnak rozmiešame s ďumbierom a potrieme ním mäso. Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme a na oleji spolu s pokrájanou cibuľou opražíme. Pečieme približne 2 hodiny. Občas podlievame vodou.
Upečené mäso vyberieme. Šťavu zaprášime múkou, pridáme víno, povaríme a hotovou omáčkou prelejeme pokrájané mäso. Podávame so zemiakmi.

19.09.2011

Podobné recepty