Srnčie stehno na cesnaku

Potrebujeme:

600 g srnčieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, 4-5 strúčikov cesnaku, ďumbier, soľ, mleté čierne korenie, 40 g masti, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, 1 dcl červeného vína

Ako na to:

Mäso umyjeme, odblaníme, pretiahneme kúskami slaniny. Cesnak pretlačíme, rozmiešame s ďumbierom a potrieme mäso.
Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme a na masti spolu s pokrájanou cibuľou pečieme. Počas pečenia podlievame troškou vody. Pečieme 1,5 - 2 hodiny.
Upečené mäso vyberieme. Šťavu zaprášime múkou, pridáme víno a necháme povariť. Hotovú šťavu prelejeme na pokrájané mäso. Podávame so zemiakmi.

08.04.2013

Podobné recepty