Chutné obložené sendviče

Potrebujeme:

300 g šunky pražskej alebo inej podľa chuti, 200 g salámy nakrájanej na jemné kolieska, 300 g tvrdého syra, maslo, 4–5 vajíčok uvarených natvrdo, 3-4 ks kyslej uhorky, 1-2 červené kapie alebo červená paprika, 1-2 zelené paprika, 2-4 paradajky, 2-3 sendviče alebo čerstvý chlebík

Ako na to:

Pripravíme si sendviče, alebo čerstvý chlebík a dáme uvariť 4-5 vajíčok na tvrdo. Kyslé uhorky narežeme na tenké krúžky, 1-2 červené kapie, alebo červenú papriku narežeme na jemné kolieska. Na chlebíčky dáme iba polovičky, tak isto aj zelenú papriku aj paradajky nakrájame takým istým spôsobom a dáme ich do pripravených misiek.
Paradajky dávame podľa veľkosti. Syr zatiaľ nestrúhame, nastrúhame ho až na koniec. Ak sú vajíčka uvarené a vychladené nakrájame ich na kolieska.
Pripravíme si oválnu misu a začneme pripravovať chlebíčky.
Sendvič namažeme maslom, dáme naň šunku, salám - 2 kolieska preložené cez seba, na to položíme koliesko paradajky (podľa veľkosti môžu byť polovičky), potom dáme koliesko vajíčka, kapiu alebo červenú papriku a zelenú papriku.
Chlebíčky začneme ukladať na misu v dolnej rade vedľa seba a na ne postrúhame syr na jemno. Ďalšia rada sa ukladá na ne šikmejšie, znova sa postrúha syr na jemno a tak sa pokračuje až po vrch, robí sa viac rád = pyramída. Chlebíčky sa pri ukladaní postupne uberajú, až na vrchu ostane jeden, alebo dva chlebíky. Na každú radu sa postrúha na jemno syr a až na koniec sa postrúha syr na husto, aby sendviče nebolo ani vidno.
Namiesto sendviča sa dá použiť aj čerstvý chlebík. Takáto misa sa používa pri sviatočných, rodinných príležitostiach, alebo výročiach.

08.03.2011

Podobné recepty