Morčacie na smotane

Potrebujeme:

smotana, sójová omáčka, čierne korenie, štipka chilli (na ochutenie), soľ, morčacie mäso (alebo iné mäso), zemiaky, olivový olej, majorán, bazalka, chlieb, maslo, 2 dcl vody, 2 PL múky, cesnak

Ako na to:

Zemiaky nakrájame na mesiačiky a nasucho dáme piecť do zlata (cca 30 min.). Mäso podusíme na oleji zmiešanom so sójovou omáčkou, soľou a troškou čierneho korenia. Keď bude šťava asi tak v 3/4 varenia, pridáme cca 2 dcl vody. Keď bude mäso mäkké, vyberieme ho na tanier a odložíme bokom (šťavu necháme v panvici).
Vopred pripravenú smotanu zmiešanú s múkou vlejeme do šťavy pomiešame, pridáme trochu sójovej omáčky, majorán, bazalku, soľ a pomiešame. Varíme cca 10 min.
Keď sú zemiaky hotové dáme ich do misky, pokvapkáme olejom, pridáme majorán a zemiaky sú hotové.
Jednotlivé krajce chleba natrieme maslom z obidvoch strán a na panvici osmažímedo zlata a potreme cesnakom.
Mäso pridáme do omáčky, pomiešame a môžeme podávať.

16.06.2010 | autor:

Podobné recepty