Grófova roštenka

Potrebujeme:

½ kg hovädzej roštenky, 40 g údenej slaniny, 40 g tuku, mleté čierne korenie, soľ, chren, cvikla

Ako na to:

Roštenku zbavenú blán nakrájajte na plátky, ktoré z oboch strán naklepte, na okrajoch narežte, osoľte a okoreňte. Slaninu pokrájajte na tenké prúžky, opražte na rozohriatom tuku, vyberte a odložte na teplé miesto.
Vo výpeku z oboch strán opečte mäsové rezne, podlejte horúcou vodou a prikryté duste domäkka. Počas dusenia občas podlievajte. Očistený chren a cviklu najemno postrúhajte. Keď je mäso mäkké, uložte ho na teplú misu, polejte šťavou z dusenia a na každý plátok dajte prúžok slaniny, trocha postrúhaného chrenu a cvikly. Podávajte s opekanými zemiakmi a kyslou uhorkou.

17.04.2006

Podobné recepty