Králik so šarlotkou

Potrebujeme:

500 g šarlotky, 4 stehná králika, 300 g húb (aj sušené), rozmarín, tymián, cukor, čierne mleté korenie, ocot alebo citrón, olivový olej, 0,2 l šľahačky, 0,2 l bieleho suchého vína

Ako na to:

Šarlotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky.
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šarlotku a restujeme ju. Podlievame vývarom, vínom a nakoniec šľahačkovou smotanou.
Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút.
Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi.

Zemiaky môžeme pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu.
Dáme do rúry naraz s králikom.

12.11.2008

Podobné recepty