Nové recepty
Šišky
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s troškou cukru a necháme ho vykysnúť. Do misky preosejeme múku so soľou a prášk. cukrom. Pridáme žĺtka, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené...
Mrkvová nátierka
Mrkvu krátko povaríme a vychladnutú ju postrúhame. Vymiešame syr s majonézou, pridáme nastrúhanú mrkvu, pomletú šunku, nakrájanú cibuľu, kapary, nakrájanú petržlenovú vňať a dochutíme...
Úhrabky s kyslou kapustou
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ a vymiešame cesto, z ktorého nahádžeme do vriacej osolenej vody halušky a uvaríme ich. Zemiaky uvarené v šupke scedíme, ošúpeme a pokrájame...
Polievka zo zeleného hrášku
Hrach umyjeme a namočíme cez noc do studenej vody. V tejto vode ho dáme variť spolu s mäsom. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a narežeme na malé kúsky. Varený hrach prelisujeme, polievku...

Medovo - slivkový mrežovník
Všetky suroviny na cesto zmiešame (dobre vymiesime) a dáme na 2 hod do chladničky. Potom 1/2 cesta rozvaľkáme na pomúčený plech, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme orechmi. Z druhej 1/2 robíme...
Ľahký a rýchly fitness dezert
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale - necháme plátky napučať vo vode asi 10 minút. Tvaroh v miske zmiešame s jahodovým jogurtom. Napučanú želatínu za stáleho miešania zohrejeme,...
Kokosový závin nepečený
Kakaovú hmotu pripravíme tak, že zmiesime všetky prísady a rozvaľkáme ju na obdĺžnik v hrúbke asi 4 mm. Vaľkáme na mastnom papieri posypanom práškovým cukrom. V miske zmiešame maslo,...
Hovädzie so zelenou fazuľkou
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, rýchlo opražíme na oleji, pridáme nakrájanú cibuľu a za občasného podlievania vývarom z masoxu dusíme. Šťavu necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou...
Hydinová nátierka s broskyňami
Uvarené mäso, vajce uvarené natvrdo a 3 polovičky broskýň pokrájame a spolu s džemom rozmixujeme. Pridáme postrúhaný syr, smotanu, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Nátierku...
Kurča v zeleninovej omáčke
Očistený zeler, petržlen a cibuľu varíme v osolenej vode do polomäkka. Pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso a varíme spolu so zeleninou do mäkka. Uvarené mäso vyberieme, vývar prelejeme...