Nové recepty

Punčové praclíky

Maslo s preosiatym práškovým cukrom vymiešame dohladka. Pridáme žĺtok, soľ a vanilkovú dreň. Pridáme múku a vypracujeme krehké cesto, ktoré necháme 2 hodiny odpočívať v chladničke. Z cesta...

Rybie filé s bylinkovým maslom

Rybie filé upravíme na porcie, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme. Obalíme v detskej krupici a vyprážame na rozpálenom tuku. Zmäknuté maslo dobe vymiešame s posekanou feferónkou,...

Gaštanové jazýčky

Umyté gaštany nakrojíme na jednej strane nožom a vo vode uvaríme. Ešte teplé úplne rozkrojíme, vnútrajšok vydlabeme a pretlačíme cez sito. Pridáme cukor, rum a zamiesime cesto. Rozdelíme...

Pomazánka z bôčika

Bôčik upečieme zvyčajným spôsobom dočervena, odkostíme a necháme vychladnúť. Potom mäso zomelieme spolu s cibuľou a spojíme s vypečenou masťou. Ochutíme rascou a cesnakom rozotreným so soľou...

Program.sk

Hydinový šalát s kapiami a orechmi

Mäso zbavené kože nakrájame na kocky, syr na rezančeky, kapie na pásiky, olúpané jablko na kocky, cibuľu na veľmi jemné kolieska, orechové jadrná nakrájame nahrubo. Všetko v miske zľahka...

Sadloví sobíci

Zo surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke do druhého dňa. Keď cesto po vybratí z chladničky trochu povolí, začneme tvarovať...

Cukinové plnené placky

Očistené, dužiny zbavené cukiny nastrúhame na jemnom strúhadle, spolu s očistenými zemiakmi. Pridáme vajce, pretlačený cesnak, múku, osolíme, okoreníme majoránom a premiešame. Z cesta...

Gaštanová pena

Gaštany trocha narežeme a uvaríme v mlieku do mäkka. Očistíme ich, prelisujeme, zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a rumom. Upravíme na misu, ozdobíme šľahačkou a dielikmi pomaranča.

Karbonátky s karí korením

Mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme štipľavú papriku, karí korenie, trocha studenej vody a premiešame. Zo zmesi vytvoríme karbonátky. V panvici speníme na oleji cibuľu, vložíme karbonátky...

Francúzska slepačia polievka

Sliepku rozporcujeme a prudko opečieme na rozohriatom tuku zo všetkých strán. Zalejeme hydinovým vývarom, dezertným vínom, okoreníme zázvorom, kúskom škorice, osolíme a uvaríme do mäkka....

Strany 1...34353637383940...1542