Nové recepty

Rokfortová nátierka s koňakom

Rokfort vymiešajte s maslom, s polovicou postrúhaného chrenu a koňakom. Nátierkou natrite šikmé plátky sendviča a posypte ich zvyškom strúhaného chrenu.

Šalát z krabov

Čerstvé, podľa možnosti ešte živé kraby vložte do osolenej vriacej vody a varte 30 min. Potom ich vyberte, preceďte, nechajte vychladnúť a mäso (z tela i z klepiet) oberte. Krabie mäso pomiešajte...

Krehký koláč so želatínou

Na dosku preosejte múku, cukor, pridajte chladené posekané maslo, žĺtok a čo najrýchlejšie spracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a odložte na 60 min. do chladničky. Potom cesto rozvaľkajte...

Jarná misa s chrenovými vajíčkami

Hlávku šalátu rozoberte, vrchné poškodené listy odstráňte, ostatné opláchnite, nechajte dobre odkvapkať a poukladajte ich úhľadne na misu. Na šalátové listy naaranžujte plátky šunky...

Program.sk

Pečené plnené pomaranče

1 pomaranč dôkladne umyte kefou, osušte, nastrúhajte z neho kôru a vytlačte šťavu. Z ostatných 4 zrežte vršky a vydlabte dužinu. Vydlabané pomaranče zabaľte do alobalu a postavte do chladničky....

Ryžový šalát

Ryžu uvarte v mierne osolenej vode. Do vychladnutej ryže vmiešajte na prúžky pokrájanú kapustu, na kocky nakrájanú papriku, kukuricu, šampiňóny, tatarskú omáčku a všetky zvyšné suroviny....

Broskyňová polievka

Umyté a vykôstkované broskyne vložte do vriacej vody, pridajte vanilku a uvarte do mäkka. Potom ich pretrite, primiešajte cukor, soľ a chvíľu varte. Do polievky zamiešajte žĺtky rozmiešané...

Jablkovo – pórový šalát so sezamom

Pór a jablká nakrájajte, pridajte pokrájané vajíčka, zmiešajte so smotanou a horčicou, dochuťte koreninami, a nakoniec pridajte sezam.

Zelerový šalát

Zeler nadrobno nastrúhajte, vlašské orechy popučte, cesnak prelisujte a všetko dobre premiešajte.

Zapečené rezance s hubami

V hrnci rozpustite maslo a nechajte na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte rascu, huby, ktoré ste pokrájali. Všetko mierne podlejte vodou a duste do mäkka asi 30 min. Pridajte...