Nové recepty
Cassoulet
Deň vopred namočte fazuľu. Rozsekané kožky zo slaniny povarte 3 hod. Na druhý deň uvarte fazuľu, keď je mäkká, pridajte uvarené kožky. Medzitým na panvici na masti a cibuli opečte baranie...
Pečeňové knedle (do polievky)
Umytú a pokrájanú pečeň a cesnak pomeľte, pridajte zmäknuté maslo, soľ, korenie, štipku zázvoru, najemno pokrájanú petržlenovú vňať (pažítku) a primiešajte toľko strúhanky, aby vám...
Háremová pochúťka
V šupke uvarené zemiaky olúpte a postrúhajte. Primiešajte vajcia, mlieko, papriku a soľ. Podľa potreby pridajte aj múku. Vypracované tuhé cesto vyvaľkajte, vykrajujte placky a varte ich 5 min....
Barmské morčacie plátky
Morčacie mäso rozklepte na plátky, ktoré mierne osoľte, okoreňte a na oleji sprudka opečte z oboch strán. Jablko olúpte, vyberte jadrovníky a nakrájajte na kolieska (2). Tieto z jednej strany...

Čokoládové fondue s ovocím
Do hrnca s uvareným mliekom pridajte klinčeky, škoricu, trochu nastrúhaného muškátového orieška a povarte 2 min. Stiahnite z ohňa a koreniny nechajte chvíľu vylúhovať. Potom vlejte ochutené...
Hovädzia pečienka po záhradnícky
Omáčka: Karotku a cibuľu očistite a jemne posekajte, zelerovú vňať nakrájajte na malé kúsky. Zmes poduste na masle dozlatista. Pridajte do nej mleté mäso, bylinky a dobre opečte. Poprášte...
Milánske ragú
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme ho (najlepšie v pare) do mäkka a prepláchneme studenou vodou. Rajčiny aj s nálevom rozmixujeme a prepasírujeme. Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom...
Medové kakaové rezy
Cesto zamieste a upečte 4 pláty. Plnka: Maslo s cukrom vymiešajte do penista. Mlieko s vanilkovým cukrom a maizenou uvarte na hustú kašu, spolu vymiešajte a naplňte ňou pláty. TIP: Navrch môžete...
Kokteil Jersey cow
Colu a zmrzlinu premiešajte s ľadom. Nápoj ozdobte strúhanou čokoládou.
Šalát zo syru Gouda
Syr nakrájajte na malé kocky a premiešajte s umytými bobuľami hrozna. Pridajte orechové jadrá, majonézu (jogurt), citrónovú šťavu, cukor, kajanské korenie, soľ a všetko spolu zľahka premiešajte....