Nové recepty

Valentínska marmeláda

Do hrnca dajte ošúpané, pokrájané pomaranče bez kôstok, jadierka granátového jablka, datle pokrájané na kúsky, pomarančovú šťavu, želírovací cukor, škoricu, aníz a za stáleho miešania...

Pečená fazuľa s mrkvou

Na 1 PL oleja opekajte asi 5 min. fazuľu, potom je opláchnite studenou vodou a dajte odkvapkať. Rúru rozpáľte rúru na 180 °C, cibuľu a cesnak nadrobno nakrájajte spolu s bobkovým listom a zľahka...

Cesnaková omáčka

Z masti a múky pripravte svetlú zápražku. Cesnak roztlačte čepeľou noža a vhoďte do zápražky, ale hneď polejte studenou vodou, aby sa cesnak neupražil. Osoľte a dobre uvarte. Pred podávaním...

Čokoládové tyčinky s marmeládou

Maslo vymiešajte zo žĺtkami a s cukrom do penista, vmiešajte múku a nechajte oddýchnuť. Potom za pomoci mäsového strojčeka s vložkou na cukrovinky tvorte tyčinky dlhé asi 5 cm, ktoré pečte...

Program.sk

Chrenovo - vajcový šalát

Cestoviny pripravte podľa návodu. Vajcia posekajte, chren postrúhajte, pridajte smotany, kukuricu. Všetky suroviny zmiešajte, nakoniec pridajte uvarené cestoviny a znovu spolu premiešajte.

Pizza s hlivou ustricovou

Cesto potrite olejom a kečupom. Cibuľu a cesnak pokrájajte nadrobno. Hlivu pokrájajte na malé kúsky. Cibuľu speňte na oleji, pridajte hlivu, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, mleté čierne...

Škvarkové pagáčiky

Do vlažného mlieka pridajte cukor, rozdrobené droždie a nechajte vykysnúť. Na dosku dajte múku, premiešajte so soľou, pridajte škvarky, žĺtky, smotanu, víno a vypracujte hladké cesto. Na pomúčenej...

Plnené špekačky v hrášku

Špekačky olúpte a po dĺžke rozkrojte tak, aby zostali spojené. Do každého zárezu vložte polovicu plátku syra, prúžok papriky, pokrájanú cibuľu rozobranú na kolieska alebo pokrájaný pór....

Trojfarebná bábovka

Vajcia s cukrom vyšľahajte do penista. Postupne pridajte tekutú šľahačkovú smotanu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dobre vymiešajte. Veľkú bábovkovú formu dobre vymastite maslom...

Morská šťuka pod syrom

Kúsky rybieho mäsa z oboch strán jemne osoľte. Horčicu zmiešajte s worčestrovou a sójovou omáčkou a filety natrite vzniknutou marinádou. Nechajte ich odležať asi 1 hod. Kúsky ryby dajte piecť...