Nové recepty

Šalát z grapefruitu

Grapefruity olúpte a pokrájajte na kocky veľkosti asi 2x2 cm .Vložte ich do sklenej alebo porcelánovej misky na miešanie. Priceďte šťavu z celého citróna a po posypaní práškovým cukrom pomiešajte...

Francúzska hovädzia polievka

Hovädzie a slepačie mäso umyte a na niekoľko minút zalejte horúcou vodou. Potom osušte, opražte na rozohriatom oleji, zalejte 2 l studenej vody a pri miernej teplote varte spolu s 1 postrúhanou...

Paradajky nintette

Paradajky zrežte v mieste stoky a opatrne ich vydlabte. Jemne ich osoľte a nechajte uležať. Z prísad vymiešajte hustú majonézu. V miske zmiešajte vajcia natvrdo, tuniaka, nasekanú vňať a majonézu,...

Vajce s kaviárom v šunke

Zo šunky pripravte úhľadné kornútky a do každého vložte polovicu natvrdo uvareného vajca rezom hore. Na vajce ozdobne nastriekajte zmäknuté maslo, položte kaviár, plátok olúpaného citróna...

Program.sk

Horčicový dressing

V mise vymiešajte mäkké maslo s múkou. Zo smotany si odložte 3 PL. Zvyšnú smotanu zmiešajte s vývarom, pridajte sherry a postrúhanú citrónovú kôru a na miernom ohni povarte. Potom vložte...

Džús z červenej repy

Rozmiešajte kyslú smotanu, primiešajte šťavu z červenej repy a dochuťte soľou a korením. Kôpor nasekajte najemno. Nápoj rozdeľte do pohárov a posypte kôprom.

Citrusové bowle

Ovocie olúpte a odstránime jadierka. Mandarínky a pomaranče pokrájajte na kúsky, grapefruit a citrón na tenké plátky.Dajte do vhodnej nádoby, posypte cukrom zalejte griotkou a nechajte asi 2 hod....

Baileys torta

V miske zmiešajte práškový cukor a tuk a vyšľahajte ich najemno mixérom. Pridajte vajcia a opäť vyšľahajte. Múku, prášok do pečiva a maizenu nasypte k rozmiešanému tuku. Dobre zmiešajte,...

Sedmohradská paradajková polievka

Z múky pripravte zápražku, podlejte ju paradajkovým pretlakom a vodou. Ochuťte ju soľou, cukrom, trochou korenia, malým kúskom citrónovej kôry a rozmarínom. Niekoľko minút povarte a pred podávaním...

Čokoládová pena

Čokoládu nasekajte na malé kúsky a v hrnci zmiešajte s vodou. Varte na veľmi miernom plameni, až sa vytvorí hustý krém. Hrniec odstavte, zmes nechajte trochu vychladnúť a primiešajte maslo....