Nové recepty

Cesnaková nátierka od Ingy

Všetky suroviny spolu riadne vymiešajte a natierajte na chlieb alebo na rožky (jednohubky).

Čokoládová torta s mandarínkami

Z bielkov, soli a pár lyžíc studenej vody ušľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a vanilkový cukor a žĺtky. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a škrob, pomaly pridávajte do vzniknutej hmoty...

Slovenské tiramisu s jahodami

Nátierkové maslo vymiešajte s práškovým cukrom a po lyžičke doň pridávajte vaječný likér. Nakoniec postupne a zľahka vmiešajte tuhú šľahačku. Tortovú formu s odnímateľným dnom husto...

Jogurtový zeleninový šalát

Uhorku nakrájajte na veľmi tenké kolieska, jadrá odstráňte a kolieska uhorky rozštvrťte. Pridajte malé cibuľky nakrájané nadrobno, osoľte, premiešajte a odložte do chladu na 30 min. Potom...

Program.sk

Kuracia pizza

Kuracie mäso nakrájajte na pásiky. Paradajky umyte a nakrájajte na kolieska. Syr nastrúhajte najemno. Pripravte si cesto, dajte ho na hladkou múkou posypanú dosku a vytvarujte. Potom ho preneste...

Orieškové kocky

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a ešte niekoľko minút šľahajte. 130 g lieskových orieškov zmiešajte so strúhankou a maizenou a postupne zľahka vmiešajte do bielkov ušľahaných...

Drobné kysnuté pečivo

Vymieste cesto a nechajte ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkajte na hrúbku 1,5 cm a formičkami vykrajujte rôzne tvary. Poukladajte na vymastený plech, potrite rozšľahaným vajíčkom, ku ktorému môžete...

Brokolica s hubami

Huby pokrájajte a poduste. V hrnci poduste slaninu s cibuľkou, na to dajte pokrájanú brokolicu, osoľte a pod pokrievkou mierne duste. Do mäkkej brokolice dajte prelisovaný cesnak, premiešajte a poukladajte...

Čerešňová polievka

Čerešne odkôstkujte, jablko ošúpte a zbavte jadrovníka a pokrájajte na malé kocky. Čerešne a jablko krátko povarte vo vode. Škrobovú múčku rozmiešajte v studenej vode, pridajte k čerešniam...

Kapustnica s fazuľou

Údené koleno umyte a dajte variť do studenej vody spolu s fazuľou. Keď je koleno polomäkké, pridajte kyslú kapustu a ďalej varte, až sa mäso oddelí od kosti. Potom ho vyberte, oberte, nakrájajte...