Nové recepty

Špenátové halušky (do polievky)

V miske vymiešajte maslo, tvaroh, vajce, múku, špenát, dochuťte soľou, mletým korením, muškátovým orieškom a nechajte 20 min. odpočívať. Z cesta polievkovou lyžicou vykrajujte halušky,...

Pstruh "Valentín"

Zo pstruhov ostrým nožom oddeľte chrbtovú kosť a chvost. Na porcie pstruhov pridajte maslo, posypte vegetou, obaľte v múke a na oleji prudko opečte. Opražené plátky vyberte, olej zlejte. Na panvicu...

Vyprážaný hrášok (do polievky)

Vajcia dobre vyšľahajte, pridajte mlieko, mierne osoľte a za stáleho miešania postupne vsypte hrubú múku, až vám vznikne redšie, hladké cesto. Z cesta vypražte obvyklým spôsobom v rozohriatom...

Losos s chrenovou omáčkou

Zmiešajte jogurt. chren a pažítku. Zamiešajte a dochuťte soľou a korením. Rybu posoľte a okoreňte, každý plátok potrite lyžicou jogurtovo-chrenovej zmesi a položte do vymazaného pekáča....

Program.sk

Kuracie plátky na víne

Mäso umyte, osušte, pokrájajte na plátky, zľahka naklepte a posypte korením. Z oboch strán opečte na horúcom masle s olejom do zlatista. Polejte koňakom a zapáľte.Flambované plátky vyberte...

Jablkový medovník

Všetky suroviny spolu vymiešajte a pečte v mierne vyhriatej rúre.

Kurací šalát cobb

Do misky dajte ocot, horčicu, soľ i korenie a dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievajte olej (stále miešajte). Nadrobno nasekajte estragón, vmiešajte ho do zálievky a podľa...

Bryndzový posúch

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravte kvások, ktorý nechajte na teplom mieste vykysnúť. Vykysnutý pridajte k preosiatej múke, do ktorej ste pridali olej, žĺtok, podľa potreby dolejte...

Syrová omáčka k údenému mäsu

Jogurt dobre vymiešajte s koreninami, soľou, citrónovou šťavou, horčicou a worčestrovou omáčkou. Nakoniec pridajte strúhaný syr. Podávajte ako prílohu k údenemu mäsu.

Zapekané makaróny s brokolicou

Brokolicu rozoberte na ružičky, umyte a uvarte v slanej vode do polomäkka (asi 6 min.) Po scedení pokrájajte na plátky. Makaróny uvarte podľa návodu, scedené a odkvapkané polejte maslo. Ohňovzdornú...