Nové recepty
Syrový biftek - pomazánka na hrianky
Syr a vajcia nahrubo nastrúhajte, pridajte ostatné suroviny, všetko zmiešajte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Necháme cca hodinu odležať v chladničke. Tip: Ak chcete mať pomazánku pikantnejšiu,...
Ríbezľová polievka s vínom
Polovicu ríbezlí roztlačte a spolu s celými ich zalejte vodou a vínom. Pridajte škoricu a krátko povarte. Primiešajte smotanu a oslaďte. Polievku môžete podávať teplú alebo studenú.
Maslové teľacie rezne so slaninou
Umyté mäso odblaňte, pokrájajte a spolu s namočenou žemľou zomeľte. Potom zmes osoľte, okoreňte čiernym korením, pridajte vajce a spolu premiešajte. Na doske posypanej múkou sformujte rezne,...
Mocca & Chocolat
Na dno hrubostenného pohára na stopke dajte kryštálový cukor, žĺtok a premiešajte. Postupne prilejte 5 cl horúceho plnotučného mlieka. Premiešaný nápoj doplňte 3 cl koňaku a nahor nasypte...

Hovädzie mäso v baklažánovej omáčke
Umyté mäso osušte, nakrájajte na kocky, okoreňte, osoľte, posypte polovicou tymianu a premiešajte. Na panvici zohrejte olej, vložte mäso, asi 10 min. ho opekajte a potom vyberte. Do výpeku vlejte...
Zapečené jahňacie kotlety
Zemiaky a cibuľu olúpte, umyte a nakrájajte na kolieska, cesnak prelisujte . Kotlety opláchnite a osušte. Rozohrejte maslo a kotlety opečte z oboch strán dozlatista. Kotlety vyberte, do výpeku...
Rybie filé na olivách
Zemiaky pokrájajte na kocky, papriku na rezance a cibuľu nadrobno. Osmažte na rozohriatom oleji, pridajte olúpané a na kocky pokrájané paradajky, podlejte vodou, osoľte, okoreňte a uduste.Na inej...
Poľovníkove zemiaky
Zemiaky uvarené v šupke olúpte a nakrájajte na plátky. Do tukom vymazanej zapekacej misy striedavo klaďte vrstvu zemiakov, húb a na kocky nakrájanú klobásu. Jednotlivé vrstvy osoľte, okoreňte...
Cestovinový šalát s balkánskym syrom
Paradajky, papriky a uhorku nakrájajte, uložte do misky a ochuťte soľou, korením, cukrom a octom. Cestoviny uvarte, zľahka pomastite olivovým olejom a nechajte vychladnúť. Pridajte k zelenine...
Citrónový koktail
Zmiešajte nastrúhanú šupku z citróna, citrónovú šťavu s vodou. Preceďte ju a primiešajte med a jablčný destilát.