Nové recepty
Káva Bonanza
Kávu rozmiešajte so smotanou, brandy, mokka likérom, maraskinom a žĺtky a nalejte do pohárov. Podávajte posypané kávou.
Šampiňóny na sladko-kyslý spôsob
Šampiňóny očistite, umyte a spolu so slaninou nakrájajte. Na panvicu dajte trochu oleja, pridajte slaninu a opražte. Na druhej panvici opražte na troche oleja šampiňóny. Zmiešajte ich so slaninou,...
Ryba na ražni
Plátky tuniaka osoľte, okoreňte a marinujte citrónovou šťavou. Posypte nasekanou medovkou. Na ražeň striedavo napichujte 2 plátky ryby, 4 plátky slaniny, 2 polovičky paradajky a niekoľko bobkových...
Šunkový šalát s plesňovým syrom
Syry nahrubo pokrájajte, šunku a natvrdo uvarené vajcia pokrájajte na drobné kocky. Cibuľku aj s vňaťou na drobno pokrájajte a cele poriadne premiešajte. Majonézu so smotanou, horčicou, korením...

Zapečené toasty
Chlieb nakrájajte na krajce asi 1 cm hrubé a opečte na masle dozlatista. Na toasty dajte kolieska paradajok, posypte strúhaným syrom a dajte do predhriatej rúry zapiecť.
Rezne "na potom"
Mäso nakrájajte na rezne, trochu naklepte, zmiešajte s ostatnými surovinami. Nechajte stáť v chladničke 48 hod. Mäso takto namarinované môže stáť aj dlhšie. Potom vyprážajte.Príloha ľubovoľná.
Cestovinový šalát 2
Cestoviny uvarte, nechajte vychladnúť a zmiešajte s pokrájanými paradajkami a paprikou. Ochuťte, pridajte majonézu, zmiešajte a dajte na 2 hod. odležať do chladničky.TIP: V zime môžete použiť...
Čínske vajcia s cibuľovou omáčkou
Dobre umyté vajcia vložte do studené vody, priveďte do varu a varte 6 min. Potom ich vyberte, po celom povrchu naťukajte škrupinu, ale nelúpte. Do vriacej vody nasypte soľ, pridajte sáčky s čajom,...
Kuracie mäso so sézamom
Kuracie prsia nakrájajte na rezance, pridajte citrónovú šťavu, sójovú omáčku a vegetu. Nechajte trochu odstáť. Potom mäsové rezance obaľte v múke a sezame. Vyprážajte do zlatotista. TIP:...
Hubový šalát zo zeleninou
Varte 3 min. Sceďte a prepláchnite. Naplňte do pohárov a k základnému nálevu pridajte na 1liter, 1 bobkový list 15 zrniek čierneho korenia a 5 jalovcov. Sterilizujte 25 min.