Nové recepty
Držky na taliansky spôsob
Fazuľu cez noc namočíme. Očistenú a pokrájanú cibuľku, mrkvu a zeler podusíme na masle, pridáme olivový olej, držky, bobkový list a dusíme prikryté asi pol hodinu. Podľa potreby podlejeme...
Ovocný šalát
Ovocie nakrájame na kocky a uvaríme cestoviny. Cestoviny zmiešame s ovocím dokopy. Potom prisypeme škoricu a všetko riadne premiešame. Dobrú chuť.
Pizza
Do misy dáme múku, uprostred vytvorime ,,jamku" do ktorej spravíme kvások - drozdie zalejeme teplým mliekom a posypeme cukrom. Keď droždie vykvasí (asi za 10 min) do múky pridáme soľ, olej a trocha...
Africký sumec so sezamovými semienkami
Filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pol hodinu odležať. Medzitým na teflónovej panvici do zlatista opečieme sezamové semienka. Filé obalíme v múke, v rozšľahaných vajíčkach...

Rybie ragu so šošovicou
Jednu cibuľu nakrájame na kocky, do druhej vsunieme klinček. Rybu nakrájame na dlhé, tenké plátky. Stonku zeleru nakrájame. Paradajky ošúpeme a pomliaždime. Necháme zovrieť 1 liter vody a rozpustíme...
Gója - rómska špecialita
Zemiaky očistíme a nastrúhame, pridáme múku, soľ, korenie, pretlačený cesnak a touto zmesou napĺňame dobre vyumývané bravčové črevá. Črevá nenaplníme celé, len asi tak do polovice,...
Brokolicový nákyp
Brokolicu rozdelíme na ružičky, obvaríme v slanej vode a necháme vychladnúť. V miske a v smotane rožšľaháme vajíčka, nadrobno pokrájaný cesnak, osolíme, okoreníme. Brokolicové ružičky...
B-52
Nalejeme do úzkeho pohára v uvedenom poradí. Milovníci efektov môžu hornú vrstvu zapáliť, vložiť do nápoja slamku a rýchlo vypiť.
Žeravý piesok
Všetko dáme do šejkra, pridáme drobný ľad. Pretrepeme a cez sitko nalejeme do pohára.
Fernetový flip
Šejker naplníme do tretiny ľadom a pridáme všetky ingrediencie, okrem orechov. Krátko a dôkladne pretrepeme a nalejeme do flipového pohára. Posypeme štipkou mletých orechov.