Nové recepty
Lososové filé
Plátky filé obalíme v múke zmiešanej s koreninami. Z jednej strany opečieme na oleji. Na druhú stranu položíme kolieska póru, plátok lososa, osolíme a prikryjeme plátkom syra. Panvicu prikryjeme...
Mandľové kolieska
Z prísad vypracujeme cesto, vyvaľkáme ho na plát a formičkou vykrajujeme kolieska. Rovnomerne ich rozložíme na plech a pečieme pri teplote 150 stupňov 10 minút. Keď kolieska získajú ružovú...
Jogurtové šišky
Všetky suroviny premiešame a necháme hodinu odstáť. Potom cesto veľkou lyžicou vyklápame po kúskoch do rozpáleného oleja a tvarujeme tak šišky, ktoré smažíme z oboch strán do ružova....
Falošná gulášová polievka
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený, alebo nakrájaný cesnak, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ. Zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme,...

Syrové baklažány
Baklažány nakrájame na hrubšie plátky. Medzi dva baklažány dáme plátok šunky a syra a takto pospájané ich obalíme najprv vo vajci, potom v strúhanke. Na panvici ich osmažíme dozlata. Baklažány...
Kurací šalát
Kuracie mäso a čínsku kapustu nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme cestoviny a necháme vychladnúť. Nastrúhame jablko. Všetko vložíme do nádoby, pridáme fazuľu a premiešame. Pridáme majonézu,...
Bublanina ako páperie (bez váženia)
Bielka so štipkou soli a trochou cukru vyšľaháme na tuhý sneh, odložíme do chladničky. Žĺtka vyšľaháme s cukrami do peny. Striedavo do žĺtkovej hmoty zašľahávame preosiatu múku s kypriacim...
Zeleninový tanier a lá vietnam
Karfiol, brokolicu, mrkvu, bambusové výhonky a šampiňóny pokrájame na tenké plátky. Pridáme k nim zelené fazuľky a všetko spolu dobre premiešame a obaríme odstavenou vriacou vodou. Po troch...
Pestrý listový šalát s konfitovanými kačacími prsiami
Šaláty umyjeme a necháme odkvapkať. Na panvici na sucho opražíme kávu, pridáme orieškový olej, balsamico a krátko prevaríme. Na záver prípravy dressingu ho precedíme. Kačacie prsia zbavíme...
Pórový nákyp s údeným mäsom
Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame na kolieska. Pór narežeme na väčšie kolieska a údené mäso na kocky. Zapekaciu nádobu potrieme rastlinným maslom vrstvíme zemiaky, pór, mäso,...