Nové recepty
Vietnamská omeleta
Z vajíčok, mäsa, nakrájaných čínskych húb, fazuľových klíčkov a nakrájaného póru pripravíme masu. Dochutíme soľou, dochucovadlom a korením. Na panvici rozohrejeme olej a z masy upečieme...
Polievka z červených paprík
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Asi 10 minút na ňom za stáleho miešania smažíme pokrájanú cibuľu, celer, papriky, paradajky, cesnak a múku. Všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania...
Ratatouill
Na oleji 5 minút pri miernej teplote smažíme cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky a dusíme niekoľko minút, než z nich začne vytekať šťava. Pridáme cukety a baklažány a všetko dobre premiešame....
Karfiol s vajíčkami
Karfiol vopred uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme karfiol posekaný nadrobno, mletú rascu a chvíľu dusíme. Vajcia rozmiešame so soľou, vylejeme...

Dal Bath
Šošovicu zalejeme vodou a privedieme do varu. Zázvor očistíme a pokrájame na kúsky. Pridáme ho spolu s kurkumou do šošovice. Pomaly varíme 1 hodinu, aby sa šošovica rozvarila. V závere varenie...
Dusené zelerové stonky s bylinkami
Zelerové stonky olúpeme a nakrájame na 15 cm kúsky. Vo vriacej osolenej vode blanšírujeme 2 minúty. Na panvici roztopíme maslo, vložíme nakrájané cibuľky a smažíme, kým nezmäknú. Pridáme...
Fazuľa mexico
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Zeleninu podusíme na masle, dochutíme soľou a sušenou koreňovou zeleninou. Špekačky nakrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Keď cibuľka...
Živánska pečienka so šalviou
Bravčové mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením, roztlačeným cesnakom so soľou. Mäso dáme do misy, polejeme olejom, premiešame a necháme odstáť 4 – 6 hodín....
Šípy Robina Hooda
Mäso nakrájame na kocky, dáme do misky, osolíme, okoreníme čiernym korením, korením barbecue a dobre premiešame. Necháme chvíľu odstáť. Papriku nakrájame na štvorčeky tak, aby sa dobre...
Kokosová fazuľka
Fazuľu uvaríme v slanej vode. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme maslo, fazuľku, karí korenie a kokos. Masu osolíme, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Podávame s ryžou.