Nové recepty
Husacia pečeň s jabĺčkami
Husaciu pečeň umyjeme a v celku pomaly dusíme na miernom ohni v husacom tuku, do ktorého pridáme trochu mlieka. Ošúpané a na tenké plátky nakrájané jabĺčko vložíme do hrnca s vrelým husacím...
Bezlepkové ryžové rezance s kuracím mäsom a fazuľovými klíčkami
Ryžové rezance namočíme na 30 minút do teplej vody. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Na predhriatej panvici s trochou oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mäso, dochutíme...
Plnené zemiakové lokše
Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme, pridáme múku a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na menšie kúsky. Každý kúsok na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a na rozpálenej...
Sladké rizoto s krevetami
Ryžu uvaríme. Mango a ananás nakrájame na kocky a ohrejeme na roztopenom masle. Pridáme strúhaný zázvor, krevety, zalejeme kokosovým mliekom a šťavou z limetky. Primiešame ryžu a ohrejeme....

Plnené langoše
Najprv si pripravíme kvások. V mise zmiešame múku so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme kvások, kyslú smotanu, zvyšok mlieka, olej a dobre zmiešame. Rozdelíme na 3 diely. Naolejovanými rukami...
Plnený husací krk
Na husacom tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú a krvou navlhčenú žemľu, majorán, korenie, trochu soli, pretlačený cesnak a vajce. Všetko dobre premiešame...
Chrenovica
Do hrnca nalejeme 2 litre vody, pridáme soľ a korenie. Vložíme sliepku spolu s hovädzím mäsom a necháme asi hodinu zapariť. Pridáme mrkvu, petržlen a varíme, pokiaľ mäso nezmäkne. Do druhého...
Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cibuľku opečieme na rastlinnom masle a necháme vychladnúť. Pridáme postrúhanú mrkvu, syr, hrsť posekaných vlašských orechov, nakrájanú kôprovú vňať,...
Kung Pao
Na predhriatej panvici orestujeme na plátky nakrájané kuracie psia. Dochutíme soľou, dochucovadlom a sójovou omáčkou. Pridáme nakrájané hríby, bambusové plátky, hrášok, kukuricu, na plátky...
Kominársky paprikáš
Na masti speníme cibuľu s červenou paprikou. Pridáme umyté a na menšie kúsky pokrájané mäso. Osolíme a pridáme feferónku. Podlejeme vodou a dusíme. Počas dusenia pridáme nakrájanú zelenú...