Nové recepty
Prekvapenie z komína
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Na masti do ružova osmažíme nakrájanú cibuľu a pridáme ju do zemiakov. Vmiešame hladkú múku, vajce, čierne korenie, rascu a majoránku. Osolíme. Poriadne premiešame....
Sadzové rezance
Z múky, mlieka, vody a pol lyžičky soli vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho a nakrájame na tenké pásiky. Varíme ich v jemne osolenej vode. Hotové rezance scedíme a posypeme mletým makom a práškovým...
Bravčové medailónky s rokfortovou omáčkou
Olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a bylinkovú soľ zmiešame. Bravčovú panenku nakrájame na 1,5 cm kolieska, jemne naklepeme alebo roztlačíme dlaňou a vložíme do pripraveného...
Bravčové soté s ananásom
Bravčovú panenku nakrájame na rezance, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Na panvici s trochou oleja osmažíme. Postupne pridáme ananás, orechy, podlejeme...

Vajíčkovo – paradajková polievka
Paradajky zalejeme vriacou vodou, po chvíli ošúpeme a nakrájame na kúsky. V hrnci restujeme na oleji tak, aby sa z nich vytvorila hustá paradajková šťava. Pridáme slepačí vývar, zalejeme teplou...
Sedlácka huspenina
Do zaváraninového pohára vložíme cesnak. Zrolujeme kožu, mäso z vykosteného kolena, kúsok paprčky a surové uložíme k cesnaku. Osolíme a do troch štvrtín zalejeme vodou. Pohár uzavrieme...
Zapekané filety s fazuľovými klíčkami a kôprom
Filety umyjeme a osušíme kuchynským papierom alebo utierkou. Pokrájame na kúsky dlhé 3 – 4 cm a obalíme cestíčkom z hladkej múky, vody a kôpru. Obalené filety opečieme do zlatožlta a odložíme...
Rizoto so špargľou
Špargľu vložíme do osolenej vriacej vody a necháme zmäknúť. Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na 50 g masla do zlatista. Pridáme ryžu a chvíľu povaríme. Osolíme a podlejeme vínom....
Grobská domáca pečená hus
Vyčistenú a umytú hus aspoň 12 hodín pred pečením dôkladne nasolíme. Pred pečením hus umyjeme od soli v mlieku. Vložíme do nej jablko, položíme do keramického pekáča prsiami dole, podlejeme...
Syrové guľôčky
Nastrúhaný syr, cesnak, vajcia, pokrájanú pažítku a trochu strúhanky, okoreníme a vymiešame. Z cesta vytvarujeme malé guľky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji....