Nové recepty

Šťuka na šumivom víne

Vo veľkom hrnci podusíme na polovici masla mrkvu a cibuľu nakrájané na kolieska, osolíme, okoreníme a podusíme. Vložíme vypitvanú šťuku, zalejeme šumivým vínom a uvaríme domäkka (asi...

Ukrajinské bobove pyré

Uvarené strukoviny zmiešame s horúcimi varenými zemiakmi a zomelieme alebo rozmixujeme. Takto získanú masu zriedime horúcim mliekom a dobre premiešame. Pred podávaním polejeme roztopeným maslom....

Pečený tvarohový dezert

Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom a nastrúhanou pomarančovou kôrou. Piškóty rozložíme na plech, pokvapkáme pomarančovou šťavou, nanesieme vrstvu tvarohu, pridáme nakrájané banány a kraje...

Kačacie prsia so slivovicou

Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, nakoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja. Zemiaky nastrúhame na hrubo, osolíme a necháme ich odvodniť. Ochutíme ako placku, no pridáme...

Program.sk

Posúchy

Varené zemiaky obielime, pretlačíme, pridáme soľ a teplou vodou zabaríme. Necháme vychladnúť do vlažna a pridáme droždie. Do nakysnutého pridáme predhriatu múku aj so zostatkovou vodou....

Pečienkové placky

Pečienku dvakrát pomelieme, pridáme žĺtka, pridáme majoránku, cesnak a korenie. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a zmiešame všetko dokopy. Pred pečením pridáme trochu polievkového korenia....

Cicvorová kaša

Cicvor (hrachor) namočíme deň pred varením do vody. Na druhý deň ho osolíme, pridáme lyžicu masti a uvaríme do mäkka. Uvarený cicvor zahustíme hrubou múkou. Hotovú kašovitú zmes zalievame...

Keltieš

Pšenicu necháme naklíčiť na klíčky veľké asi 1 – 1,5 cm. Pomelieme, scedíme od šúp, rozriedime s vodou. Urobíme palacinkové cesto s hrubou múkou. Dáme upiecť do hlineného pekáča.

Cibuľové tašky

Zemiaky uvaríme v šupke. Na masti opražíme do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľu. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a s múkou a soľou vypracujeme na cesto, ktoré vyvaľkáme. Plát natrieme „brčkom“...

Haluškovica

Z múky, vajca a soli urobíme cestíčko, ktoré domiesime vodou. Urobíme dva bochníky. Rozvaľkáme a krájame rezance, ktoré vyvaríme v slanej vode. Do taniera pretlačíme strúčik cesnaku, pridáme...