Polievky

Minestrone s bielou fazuľou

Mrkvu a zeler pokrájané na kocky a nadrobno pokrájanú cibuľku podusíme na oleji. Zalejeme vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne. Krátko pred dovarením pridáme očistené ružičky brokolice,...

Viačnoná kapustnica

Vopred namočíme hríby do horúcej vody. Kapustu trochu premyjeme vodou, aby nebola kyslá. Klobásu nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji speníme cibuľu, pridáme klobásku...

Pohánková polievka s údeným mäsom

Jačmenné krúpy, nadrobno nakrájanú cibuľu a pohánku opražíme v hrnci na oleji a zalejeme vývarom. Uvaríme. Údené mäso nakrájame na centimeter hrubé pásiky a spolu s nakrájanou paprikou...

Fazuľová polievka s údeným kolenom

Umyté koleno dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a celým korením uvaríme domäkka. Vyberieme ho, necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme. Deň vopred namočenú...

Program.sk

Kapustnica s údeným mäsom

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, 10 minút povaríme, pridáme nakrájanú kyslú kapustu aj so šťavou a uvaríme domäkka. Vo vode rozšľaháme...

Fazuľová polievka s hubami

Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách. Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón,...

Polievka z morčacích drobkov

Do studenej vody dáme variť drobky. Pred dovarením pridáme paradajkový pretlak, mrazenú zeleninu, soľ, koreniny a spolu varíme 15 minút. Potom pridáme podľa chuti cestovinu a varíme ďalších...

Falošná držková polievka

Hlivu pokrájame na rezance, podusíme na masti. Zalejeme vriacou vodou, pridáme cesnak, soľ, okoreníme, zahustíme zápražkou zhotovenou z masti a múky. Hotovú polievku okoreníme majoránkou a paprikou...

Krúpová zeleninová polievka

Krúpy prepláchneme vodou, vložíme do hrnca, zalejeme 1 1/2 litrom vody, pridáme rozdrobený bujón, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a uvaríme ich domäkka....

Rybí vývar

Do väčšieho hrnca dáme všetky ingrediencie. Pomaly necháme zovrieť na miernom ohni. Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu vývaru, zberáme. Hrniec potom prikryjeme a varíme asi 15 minút. Pridáme...

Strany 1...51525354555657...101