Múčniky a dezerty

Jablkový koláč

Jablká očistíme, postrúhame a ochutíme cukrom a škoricou. Zo surovín na hladké cesto spravíme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme prvú časť. Dáme na vymastený a múkou vysypaný...

Broskyňový koláč

Do misy rozklepnite 4 vajcia, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor, olej a elektrickým šľahačom vyšľahajte na penu. Potom pridajte múku, mlieko, prášok do pečiva a dobre vymiešajte....

Ľadové rezy

Bielka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúce ho celé pokvapkáme mliekom. V mlieku...

Čerešňový koláč s makom

Do misy dajte zmäknutú heru. Pridajte práškový cukor, žĺtka, vanilkový cukor a dobre vymiešajte na penu. Potom pridajte mletý mak, hrubú múku, sneh z bielkov a 1/2 prášku do pečiva. Zľahka...

Program.sk

Ríbezľový koláč so snehom

Ríbezle opláchnite, a nechajte na site poriadne stiecť. Žĺtka oddeľte od bielkov a do žĺtkov pridajte práškový cukor, maslo a poriadne vyšľahajte do peny. Potom pridajte polohrubú múku,...

Koláč z lístkového cesta s jablkami

Lístkové cesto si vyváľkame a rozdelíme na 2 časti (približne na veľkosť plechu). Plech si potrieme troškou oleja a položíme naň jednu polovicu lístkového cesta. Naň naukladáme piškóty...

Zapekané banány

Oba banány rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Potom ich na panvici na rozpálenom masle rýchlo opražíme. Takto pripravené banány jemne posypeme karí korením a každý zabalíme do dvoch plátkov...

Ovocná pochuťka so šľahačkou

Všetky suroviny na cesto zmiešame a upečieme cesto. Keď cesto vychladne, dáme naň 1 biely jogurt, ovocie podľa chuti. Želatínu uvaríme podľa návodu s vodou alebo ovocnou šťavou. Polejeme...

Rafaelo

Najprv si pripravíme mandle. Dáme ich na niekoľko minút do horúcej vody, aby sa z nich dala ľahko stiahnuť hnedá šupka. Potom každú mandľu rozoberieme na dve časti a v rúre pri nízkej teplote...

Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínom

Ríbezle a egreše zbavíme stopiek a okvetia a približne 5 minút povaríme v 1/8 litri vody. Následne ich prepasírujeme. Môžeme použiť aj odšťavovač - želé síce nebude také číre, ale budú...

Strany 1...247248249250251252253...361