Múčniky a dezerty
Parížske rožky
Na pečúci papier zdobiacim sáčkom tvoríme rožky. Rožky pečieme radšej 14 dní dopredu, aby zmäkli. Krém: Všetko šľaháme nad parou a necháme vychladnúť. Ušľaháme si 25 dkg masla a pridáme...
Mandle v čokoláde
Olúpané madle nakrájame na rezančeky a upražíme na suchej panvici. Rozpustíme čokoládu na varenie s trochou 100% tuku. Do teplej čokolády vmiešame opražené rezančeky mandlí v pomere 1 diel...
Krémové košíčky
Zo surovín vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na 1 hod do chladu. Potom v tenkej vrstve do vymastených formičiek dáme cesto a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Po upečení ihneď vyklopíme...
Srnčí chrbát
Všetko rozpustíme pomaly, ale nevaríme. Do formy dáme alobal a striedavo ukladáme naspodok masu, piškóty namočené v rume a káve. Na vrch dáme masu. Po stuhnutí vyklopíme a posypeme kokosovou...

Liaty koláč dierovaný s polevou
Uvedené suroviny premiešame, cesto nalejeme na tukom vymazaný a múkou vysypaný plech a pečieme asi 25 min. Do vlažného múčnika urobíme obrátenou vareškou veľa dier a zalejeme ešte horúcou...
Rezy so žĺtkovou šľahačkou
Lístkové cesto rozvaľkáme na 3 pláty vysoké asi 3 milimetre. Pomocou valčeka prenesieme postupne cestá na tri suché plechy. Poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry a upečieme...
Čokoládová torta
Žĺtka s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a maslo a zľahka premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne...
Piškótový závin
5 žĺtkov vymiešame s 20 g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pomaly vsypeme 60 g cukru a spolu zmiešame. Do tejto masy zľahka primiešame žĺtka s cukrom a múku. Masu rozdelíme na dve časti....
Čokoládovo-smotanové rezy
Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. 500 ml šľahačky vyšľaháme dotuha s dvoma stužovačmi šľahačky a odložíme do chladničky. Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame...
Flambované banány
Na panvici rozpálime maslo, banány narezané po dĺžke zasypeme kryštálovým cukrom a z oboch strán opečieme. Opečené zalejeme zohriatym rumom a flambujeme. Na tanieri ozdobíme nesladenou šľahačkou....