Múčniky a dezerty
Škoricovo-pohánkové koláče
Múku preosejeme na doske a pridáme preosiaty cukor. Do stredu urobíme jamku, kde dáme vajce. Pridáme tuk, škoricový cukor a heru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odstáť 1 hodinu v chlade....
Vanilkovo-pohánkové koláčiky
Múku preosejeme na doske a pridáme preosiaty cukor. Do stredu urobíme jamku, kde dáme vajce. Pridáme tuk, vanilínový cukor a heru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odstáť 1 hodinu v chlade....
Rumové guľky
Orechy zomelieme a vypracujeme ich spolu s cukrom, bielkom a takým množstvom rumu, aby vznikla vláčna hmota, ktorú na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme, pokrájame na malé kocky a na každú...
Citrónové rezy
Žĺtka vymiešame s 250 g práškového cukru do penista, potom pridáme šťavu z jedného citróna. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame zvyšok cukru. Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme...

Bielkove rezy
Bielka šľaháme do tuha a postupne pridávame cukor. Potom zľahka vmiešame muku, hrozienka, čokoládu, kokos, orechy a prechladnuté rozpustené maslo. Nalejeme na vymastený, vysypaný plech a pečieme...
Čokoládovo-smotanový zákusok
Jeden deň pred pečením koláča za stáleho miešania prevaríme smotanu s čokoládou. Po vychladnutí zmes odložíme do chladničky. Na druhý deň vymiešame žĺtka s práškovým cukrom dopenista....
Rezy Rigoletto
Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie...
Biela roláda
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtka a lyžicu oleja. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme...
Jogurtová torta
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha. Opatrne primiešame ovocné jogurty. V horúcej vode rozpustíme želatínu a rýchlo zmiešame so šľahačkovo-jogurtovou masou. Primiešame na kúsky...
Poľovnícke gombičky
Na dosku nasypeme múku, pridáme cukor, žĺtka a na kúsky nakrájané zmäknutú heru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme asi na 30 minút do chladničky. Z bielka a cukru vyšľaháme tuhý...