Múčniky a dezerty
Hruška v škoricovo-višňovom jazierku
Ošúpané hrušky zbavené jadrovníka varíme v červenom víne, do ktorého sme pridali cukor, klinčeky a škoricu. Keď sú hrušky polomäkké, vyberieme ich a necháme vychladnúť. Z vína vyberieme...
Domáca marlenka
Salko varíme v plechovke asi 2 hod. Necháme trochu vychladnúť. Na miernom ohni roztopíme celú Heru. Keď je celá rozpustená, pridáme do nej uvarené salko a odstavíme z ohňa. Miešame, kým...
Jankin koláč
Všetko spolu zhnetieme, rozdelíme na 2 časti a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Bábovka
Žĺtka rozmiešame s cukrom, pridáme múku, vodu, olej, van.cukor a prášok do pečiva. Ak chceme mramorovú, oddelíme trochu cesta do inej misky. Do zvyšného cesta dáme kakao, 2 lyžice snehu...

Pizzový závin
V mise zmiešame štipku soli a 1 PL oleja s múkou. Droždie rozpustíme v 100 ml vlažnej vody a prilejeme k múke. Spracujeme vláčne cesto a necháme kysnúť. Paradajky a papriky umyjeme, nakrájame...
Tigrie koláčiky
Mäkkú heru, cukor, vanilkový cukor a vajcia vymiešajte do peny. Pridajte zvyšné prísady, všetko dôkladne zmiešajte a spracujte cesto. Formičky z alobalu naplňte trochou cesta, tak aby bolo...
Kaiserschmaren
Z troch vajec, mlieka a hladkej múky vymiešame hustejšie cesto podobne palacinkovému. Rozlejeme na rozpálenú panvicu väčšieho priemeru. Následne urobíme hrubú palacinku. Posypeme cukrom podľa...
Netradičný makovec
Ovsené vločky, mrkvu, pomarančovú šťavu, mak a múku zmiešame s práškom do pečiva, premiešame a pridáme cukor, vanilínový cukor vyšľahaný s olejom a vajcom. Nalejeme do vymastenej formy...
Medová torta
Vo vodnom kúpeli dáme rozpustiť lyžicu medu, prášk. cukor a maslo. Potom pridáme 1 celé vajce a šľaháme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a do teplého zašľaháme 1/2 lyžičky sódy bikarbóny,...
Torta
Vyšľaháme cukor, žĺtka, vodu a olej. V inej nádobe vyšľaháme bielka, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Korpus pečieme približne hodinu na 160 stupňoch. Po vychladnutí...