Múčne jedlá

Račiansky makovník a orechovník

Žĺtka, cukor a maslo vymiešame v miske do penista alebo vyšľaháme šľahačom na cesto, pridáme múku a kvások. Kvások pripravíme z 1/8 l vlažného mlieka, do ktorého pridáme štipku soli,...

Bagel plnený špargľou, syrom, šunkou a vajíčkom

Múku zmiešame s droždím, soľou a vodou. Necháme len krátko kysnúť. Vytvarujeme buchtičky, takisto ich necháme krátko kysnúť. Dotvarujeme. Najprv ich dáme do osolenej vriacej vody krátko...

Indický cesnakový chlebík Garlic Nan

Všetky potrebné na výrobu cesta zmiešame a necháme odstáť asi päť hodín. Vytvarujeme do bochníčkov, pričom jeden by mal mať približne 200 gramov. Vyvaľkáme a na panvici s troškou oleja...

Radosník

Z vlažného mlieka, kvasníc a trocha cukru spravíme kvások. Pridáme múku, vajce, cukor, žĺtok, roztopený tuk a spracujeme na husté cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 30 min. Formu...

Program.sk

Panzerottini

Všetky suroviny na cesto zmiešame, ako posledné pridáme kvasnice a necháme 30 min. kysnúť. Postrúhaný syr, nakrájanú šunku a rozmixované paradajky zmiešame a dochutíme soľou a korením....

Chladničkové langoše

Všetky suroviny zmiešame dokopy. Vzniknuté cesto vložíme do olejom vytreného mikroténového vrecúška a dáme do chladničky. Keď sa nám v chladničke urobí cestová perina (a možno sa aj otvárajú...

Stručky

Z múky, vody a soli vypracujeme polotuhé cesto. Z cesta vytvoríme valček, z ktorého krájame 1–1,5 cm kúsky. Tie vyšúľame na tenké šúľance. Aby sa nezlepili, prevesíme ich na okraj sita...

Bugač s kyslým mliekom

Múku, sódu bikarbónu, soľ, kyslé mlieko a cukor zmiešame a vypracujeme na cesto. Urobíme bochníky, ktoré rozvaľkáme na placky. Tie upečieme na rozohriatej platni z obidvoch strán a potrieme...

Arabské slíže

Múku, vajce, mlieko, cukor a soľ zmiešame dokopy a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a nakrájame slíže, ktoré varíme v horúcej vode 5 – 7 minút. Na oleji osmažíme slaninu pokrájanú na kocky,...

Pukanské párance

Z múky, vody a soli vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme odpočinúť 1 hodinu v chladničke v mikroténovom vrecku. Potom z cesta vytvarujeme šúľky, ktoré sa párajú do vriacej vody. Necháme...

Strany 1...45678910...13