Dezerty

Tiramisu po česky

Pomazánkové masla, šľahačku a cukor vyšľaháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškótami namočenými v káve s rumom. Navŕšime časť krému. Postup ešte raz zopakujeme, navrch uhladíme...

2 v 1 Jemnosť a elegancia

Ošúpané jablká bez jadierok pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, v ktorom ich budeme variť. Pridáme víno, med, trochu povaríme, pridáme škoricový cukor a orechy. Ešte trochu na slabom...

Študentská pečať

Ceru s cukrom, vajciami a kakaom miešame vo vodnom kúpeli. Keď je masa hladká pridáme nadrobno posekané napolitánky, orechy, cukríky a vopred namočené hrozienka. Vymastíme srnčí chrbát maslom...

Mandle v čokoláde

Olúpané madle nakrájame na rezančeky, upražíme na suchej panvici. Rozpustíme čokoládu na varenie s trochou 100% tuku. Do teplej čokolády vmiešame opražené rezančeky mandlí v pomere: 1 diel...

Program.sk

Trojlístky

Z hmoty robíme malé guličky, ktoré vždy 3 dáme k sebe ako trojlístok a potrieme bielkom. Do prostriedku dáme celý lieskový oriešok a opatrne pečieme (sušíme).

Lieskové oriešky v ceste

Všetko zmiešame, spracujeme v hladké cesto, do ktorého balíme lieskové jadra. Po upečení obalíme v práškovom cukre.

Tiramisu

3 žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, postupne pridávame tvaroh a vanilku. Zvlášť vyšľaháme šľahačku a stužovač šľahačky. Vyšľaháme bielka, a potom spolu jemne zmiešame s krémom. Na...

Ananásový krém

Žĺtka s cukrom vyšľaháme, potom postavíme nad paru a šľaháme do zhustnutia. Želatínu dobre rozpustíme v teplej vode a pridáme do krému. Do vychladnutého krému pridáme vyšľahanú šľahačku...

Banán v cesnakovom obalu

Z mlieka, vajec, hladkej muky, prelisovaného cesnaku a korenia pripravíme husté cestíčko. Necháme ho chvíľu odležať. Banány olúpeme a nakrájame na silnejšie kolieska. Obalíme v pripravenom...

Banániky

Suroviny spracujeme a pomocou strojčeka urobíme banániky, ktoré dáme piecť. Po vychladnutí zlepujeme pomocou džemu a konce banánikov namočíme do čokolády.

Strany 1...78910111213...36