Zeleninové zemiačiky

Potrebujeme:

500 g cukety, 2 väčšie karotky, 2 vajcia, 1 lyžicu vegety, štipku mletého korenia, 100 ml mlieka, 250 g hladkej múky, 1 hlávkový šalát, 100 g paradajok, olej na smaženie, štipku muškátového kvetu, 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, majoránku a strúhanku

Ako na to:

Cuketu umyjeme a okrájame (mladé plody môžeme použiť i so šupkou ). Potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle do väčšej misy a necháme chvíľu odstať, až pustí vodu, tú zlejeme.
Karotky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Cibuľu olúpeme a nadrobno ju nasekáme. Olúpaný cesnak postrúhame alebo prelisujeme.
Karotku, cibuľu a cesnak pridáme k nastrúhanej cukete spolu s vajciami, mliekom a hladkou múkou. Zmes ochutíme vegetou, soľou, muškátovým kvetom a štipkou korenia. Všetko dobre premiešame.
Z hustého cuketového cesta tvoríme zemiačiky. Smažíme ich na panvici na rozpálenom oleji, z každej strany asi 5 minút. Hotové placky rozložíme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Cuketové zemiačiky podávame teplé a zdobíme malými paradajkami a šalátom.
Môžeme ich servírovať i ako prílohu k mäsu.

03.01.2009

Podobné recepty