Labužnícka hlivová polievka

Potrebujeme:

4 lyžice očistenej hlivy (alebo 1 lyžica sušenej hlivy), pol lyžice masti, 1 lyžičku hladkej múky, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, červenú sladkú papriku, mleté čierne korenie, 2 lyžice strúhaného cesta, petržlenovú vňať, soľ

Ako na to:

Umytú hlivu vložíme do studenej osolenej vody a varíme.
Na masti speníme postrúhanú cibuľu, rozotrený cesnak a nasucho do ružova opraženú hladkú múku. Pridáme červenú papriku, zalejeme asi 1 dcl studenej vody a vymiešame na hladkú kašičku.
Keď je hliva mäkká, pridáme zápražku, mleté čierne korenie a spolu povaríme. Nakoniec zavaríme strúhané cesto a petržlenovú vňať.

12.01.2009

Podobné recepty