Kuracie prsia s paradajkovo-olivovou omáčkou

Potrebujeme:

4 kuracie prsia, mleté čierne korenie, 2 PL oleja, soľ
Na omáčku: 1/2 papriky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja 250 g paradajok alebo 250 ml paradajkového pretlaku, 50 g zelených olív plnených kapiou, 50 g kreviet (možno vynechať), soľ, trochu cayenského korenia, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 konzervu špargle (možno vynechať)

Ako na to:

Papriky, cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme nakrájané paradajky, necháme prevrieť, prikryjeme pokrievkou a na minime dusíme približne 10 minút.
Olivy nakrájame a spolu s krevetami primiešame k paradajkám. Dochutíme soľou, cayenským korením a udusíme do mäkka. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať. Do hrnca vložíme špargľu a necháme prehriať.
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a pečieme na horúcom oleji 12-15 minút. Mäso nakrájame, podávame spolu s omáčkou, špargľou a bielym pečivom.

12.01.2009

Podobné recepty