Ovocný koláč

Potrebujeme:

Korpus: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL vody, 6 PL múky (4 hrubej a 2 hladkej), 1 prášok do pečiva
Krém: 3 pochúťkové kyslé smotany, 1 vanilínový cukor, kryštálový cukor podľa chuti, 1 šľahačku, 1 vanilínový cukor, 1 stužovač šľahačky
Želatína: 0,5 l šťavy z kompótového ovocia, ktoré sme použili, alebo 0,5 l vody, ak používame čerstvé ovocie, 2 vrecúška tortového želé, 3 PL kryštálového cukru

Ako na to:

Elektrickým šľahačom vyšľaháme celé vajcia spolu aj s cukrom do peny. Pridáme horúcu vodu, múku a prášok do pečiva, dobre premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 20 minút na 180 °C. Necháme vychladnúť.
Krém: Smotany zmiešame s cukrom a vanilkou, šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom a stužovačom.
Potom oba krémy zmiešame dokopy a natrieme na vychladnutý korpus.
Na krém naukladáme ovocie. Jahody a broskyne, mandarínky a banány alebo iné kombinácie. Celé zalejeme želatínou.
Želatína: Všetko spolu rozmiešame ešte studené v hrnci, a potom varíme podľa návodu. Ešte teplé želé opatrne nalievame lyžicou na koláč. Dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky. Koláč sa dobre krája, až keď je odležaný.

24.12.2008

Podobné recepty