Bravčové rebierka v kapuste

Potrebujeme:

4 hrubšie rezne z bravčového karé, 500 g kyslej kapusty, 100 g slaniny, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1 zemiak , 250 g kyslej smotany, 4 lyžičky kečupu alebo 4 kúsky kapie, mleté čierne korenie, soľ, olej

Ako na to:

Rezne naklepeme, osolíme a narýchlo opečieme na oleji z obidvoch strán. Vo výpeku z rezňov opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a malé kocky slaniny. Pridáme pretlačený cesnak, kapustu, bobkový list, korenie a dusíme.
Keď je kapusta mäkká, zahustíme ju postrúhaným surovým zemiakom.
Rezne poukladáme na vymastený plech, na každý dáme kôpku kapusty a lyžicu kyslej smotany. Zapečieme v predhriatej rúre.
Každú porciu ozdobíme kyslou smotanou a kečupom, prípadne kapiou.

13.11.2008

Podobné recepty