Rumový dezert

Potrebujeme:

100 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 200 g piškótových omrviniek, 1 PL kakaa, 2 až 3 PL umu, 30 g nasucho opražených pšeničných klíčkov, 30 g mletých orieškov, 60 g Hery, kandizované ovocie na ozdobenie
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku

Ako na to:

Z cukru a vody uvaríme sirup. Do vychladnutého sirupu pridáme piškótové omrvinky zmiešané s preosiatym kakaom, rum, klíčky, oriešky, zmäknutú heru a premiešame.
Z masy formujeme menšie guľky, necháme ich oschnúť, a potom ich pomocou špáradla namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme presladeným ovocím.
Čokoládová poleva: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a tuk a do hladka vymiešame.

30.10.2008

Podobné recepty