Zapekaná ryža so syrom a mäsom

Potrebujeme:

200 g ryže, 100 g mletého bravčového mäsa, 5 vajec, 1 smotanu na šľahanie, 1 strednú cibuľu, pór, 1 strúčik cesnaku, čierne korenie, petržlenovú vňať, muškátový orech, 100-150 g tvrdého syra na strúhanie

Ako na to:

Na panvici osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku do zlatista. Pridáme mleté mäso a tiež smažíme, pridáme cesnak, korenie, čerstvú petržlenovú vňať.
Dáme si uvariť ryžu (môže byť aj vo varných sáčkoch) a v hrnci uvaríme na plátky postrúhaný pór s nastrúhaným muškátovým orechom.
Keď je všetko osmažené, dáme na pekáč upražené mäso, na to pór a nakoniec ryžu.
Zmiešame päť vajec so smotanou na šľahanie, pridáme korenie, soľ a podľa chuti ostatné ingrediencie a rovnomerne vylejeme na zmes, ktorú už máme v pekáči.
Na vrch ešte posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme pekne zapiecť.

05.12.2008

Podobné recepty