Cibuľové tortičky

Potrebujeme:

500 g hladkej múky, 1 kocku droždia, 1 ČL cukru, 6 PL margarínu, 750 g červenej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 ČL olivového oleja, 160 ml kyslej smotany, 200 g balkánskeho syra alebo fety, 1 PL tymianových lístkov, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Múku preosejeme do misky a urobíme v nej jamku. Nadrobíme do nej droždie, vmiešame 6 lyžíc vlažnej vody a necháme asi 20 minút kysnúť.Potom pridáme 200 ml vody, cukor, 2 lyžice margarínu,
1 lyžičku soli a uhnetieme cesto. Necháme 30 minút kysnúť.
Cesto rozdelíme na 16 kusov, ktoré rozvaľkáme na placku. Každú potrieme olivovým olejom, navrch rozdelíme cibuľu, pokvapkáme kyslou smotanou, posypeme rozdrobeným syrom a lístočkami tymianu.
V horúcej rúre pečieme približne 20 minút.

07.12.2008

Podobné recepty