Čučoriedkové mafiny

Potrebujeme:

12 kusov
250 g hladkej múky, 3 KL kypriaceho prášku, štipku soli, 2 veľké vajcia našľahané, 80 g rozpusteného a vychladnutého masla, 150 g kryštálového cukru, pol balíčka vanilinového cukru, 150 ml mlieka alebo bieleho jogurtu, 200 g čučoriedok, maslo na vymastenie formy

Ako na to:

Čučoriedky nasypeme do cedidla, rýchlo opláchneme a necháme odkvapkať. Mafinkový plech vymastíme maslom. Rúru predhrejeme na 200/180 C.
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a štipkou soli. V inej miske vyšľaháme vajcia, potom pridáme kryštálový a vanilinový cukor, rozpotené maslo, mlieko a všetko dôkladne zmiešame. Postupne po lyžiciach pridávame múku a nakonie zľahka primiešame čučoriedky.
Lyžicou rozdelíme cesto do jamiek v plechu. Plníme len do dvoch tretín, aby cesto malo dosť miesta a pekne naskočilo. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na prostrednej koľajničke asi 18 až 20 min, aby mafiny boli pevné a na povrchu zlatohnedé.
Rúru vypneme a mafiny v nej necháme ešte chvíľu odpočívať. Potom ich vyberieme z formy. Dajú sa jesť teplé alebo studené.

21.07.2008

Podobné recepty